Onderhoud: het poetsen van RVS bumpers

Onderhoud: het poetsen van RVS bumpers

Het is natuurlijk prachtig als een stel glimmende bumpers je tegemoet stralen! Hoe onderhoud ik mijn bumpers het beste? Waarmee kan ik mijn bumpers poetsen? We lichten graag toe hoe RVS bumpers in topconditie gehouden kunnen worden.

Wat heb je nodig?

  • Water
  • Spons
  • 2 microvezeldoeken
  • Hoogglanspoetsmiddel*

* Let op! Er zijn ontelbaar veel poets- en polijstmiddelen op de markt. Het is belangrijk dat voor onze RVS bumpers een poetsmiddel zonder slijpmiddel gebruikt wordt. In veel poetsmiddelen voor chroom zit een slijpsel (fijne korrels) verwerkt. Dit omdat de toplaag van chroom hard is en roest hiermee als het ware (tijdelijk) weggeschuurd wordt. Dit poetsmiddel is niet geschikt voor RVS. Het is gewoonweg te grof, waardoor er krassen op de bumper kunnen komen. Het juiste poetsmiddel voor roestvaststaal en chroom is hier beschikbaar in onze webshop.

Poetsmiddel RVS Bumpers

Instructies:

1)    Haal de grove vervuiling (modder, zand en ander vuil) weg met behulp van water en een spons. Gebruik veel water. Let hierbij op dat het aanwezige zand geen krassen veroorzaakt.

2)    Maak de bumper droog en schoon.

3)    Schud de verpakking van het poetsmiddel 1 à 2 minuten.

4)    Breng het poetsmiddel gelijkmatig, in geringe hoeveelheid en met lichte druk aan op de bumper. Gebruik hiervoor een schone en droge microvezeldoek.

5)    Laat het poetsmiddel circa 4 minuten opdrogen op de bumper.

6)    Wrijf het poetsmiddel met een schone doek (katoen of microvezel) af. Dit kan ook met een polijstschijf.

7)    Geniet van het blinkende eindresultaat!

Krassen of schade?

Het is natuurlijk zonde als bumpers beschadigd raken, bijvoorbeeld door een kras of een deuk. Het grote voordeel van RVS ten opzichte van chroom is dat krassen weg gepolijst kunnen worden. Bij chroom raakt de toplaag beschadigd. Het gevolg is dat op den duur roest ontstaat en de toplaag afbladdert. Bij RVS is dit niet het geval. Krassen kunnen weggewerkt worden door te polijsten. Ook deuken kunnen hersteld worden. Dit zullen we op een later moment laten zien in een volgend blogbericht.

Conclusie

Met de juiste spullen is het eenvoudig om de RVS bumpers te onderhouden. Door regelmatig deze handelingen uit te voeren, blijft de bumper optimaal beschermd tegen weersinvloeden. Hierdoor blijft de bumper met weinig tijd en moeite in topstaat en behouden de bumpers jarenlang hun glans.


]